2018 metais “SpaceX” apskraidins du žmones aplink mėnulį

Privati įmonė “SpaceX” pranešė, kad du privatūs asmenys jau sumokėjo didžiulį užstatą už skrydį aplink mėnulį. Anot “SpaceX” vadovo Elono Musk (Elon Musk), misiją surengti planuojama 2018 metais, informuoja BBC.

“Šiuo skrydžiu žmonėms pirmą kartą per 45 metus suteikiama galimybė nuskristi į tolimąjį kosmosą”, – teigė įmonės vadovas.

Du nežinomos tapatybės žmonės skris kosminiu laivu, šiais metais atliksiančiu pirmą bandomąjį skrydį be žmonių.

E. Musko teigimu, šie du keleiviai skris greičiau ir toliau į saulės sistemą nei bet kurie kiti anksčiau skridę asmenys. “SpaceX” vadovas atsisakė atskleisti aplink mėnulį skrisiančių asmenų tapatybes, bet pridūrė, kad jie tarpusavyje pažįstami ir tikrai nėra iš Holivudo.

Pirmoji erdvėlaivio misija įvyks be žmonių, o kitą skrydį su įgula ketinama surengti antrąjį 2018 metų ketvirtį.

E. Muskas teigė, kad busimieji keleiviai šiam skrydžiui ryžtasi žinodami apie visas galimas rizikas, suvokdami apie galimą grėsmę. “Jie, be abejonės, nėra naivuoliai, bet mes darysime viską, kad iki minimumo sumažintume tą riziką”, – teigė “SpaceX” vadovas ir pridūrė, kad bus atliekami keleivių fizinės būklės ir sveikatos tyrimai, o vėliau šiais metais bus pradedamas pradinis pasirengimas.

Turistai apskries aplink mėnulį, nors nusileidimas mėnulyje misijos metu nebus vykdomas. Įmonė teigė, kad, NASAI nusprendus dalyvauti skrydyje, suteiktų šiai agentūrai pirmenybę. JAV jau nuo 1970-ųjų nesiuntė astronautų į mėnulį.

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus