2017 m. rinkimai: T. Mei žada atgaivinti Prekybos tarybą

Jungtinės Karalystės (JK) premjerė Teresa Mei (Theresa May) planuoja atgaivinti Prekybos tarybą iš devynių prekybos komisarų, kuri siektų skatinti prekybą po „Brexit“, informuoja BBC.

Konservatorių partijos teigimu, naujosios prekybos tarybos uždavinys būtų skatinti eksportą ir pritraukti užsienio investicijų.

Pirmoji šalies prekybos taryba buvo sukurta dar 17-ajame amžiuje, ilgainiui ji tapo prekybos bei pramonės departamentu.

Tiek leiboristai, tiek liberalai demokratai tvirtina, kad premjerės planas yra atgyvenęs.

Remiantis konservatorių planais, prekybos komisarai „būtų įsikūrę užsienyje, devyniuose skirtinguose regionuose“. Tuo siekiama užtikrinti, kad „JK prekybos politikai būtų vadovaujama pasitelkus nacionalinę patirtį ir kompetenciją“. Kokie konkrečiai devyni regionai turimi galvoje, nepranešama.

Prekybos taryba suburtų įtakingiausius verslovių vadovus ir politikus, kurie siektų skatinti eksportą ir „užtikrinti, kad „Brexit“ privalumai ir klestėjimas būtų tolygiai paskirstyti šalies mastu“.

T. Mei, planuojanti išvesti šalį iš Europos Sąjungos bendrosios rinkos, teigia, kad „Brexit“ leis Jungtinei Karalystei siekti dvišalių prekybos susitarimų su „senais bičiuliais ir naujais sąjungininkais“.

 

 

 

ELTA.LT

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus