Sužvėrėjęs vilnietis į butą įsitemptą moterį kankino įkaitintu peiliu, sunkiai sužalojo tėvą

Nuo burnos skalavimo skysčio, kurį vartojo kaip alkoholio pakaitalą, apsvaigęs Vilniaus gyventojas Linas Karčiauskas taip sužvėrėdavo, kad įvykdė bent tris smurtinius nusikaltimus: sunkiai peiliu sužeidė tėvą, žiauriai sužalojo iš matymo pažįstamą moterį ir vyrą.

Septynias klases baigusiam, niekur nedirbusiam ir mažiausiai septynis kartus teistam vyrui iškeltą baudžiamąją bylą trečiadienį pradėjo nagrinėti Vilniaus apygardos teismas. L. Karčiauskas yra kaltinamas keturiais nusikaltimais, kuriuos padarė 2017 m. vasarą.

Smurtavo ir laikė rastą ginklą

Nuo alkoholio apsvaigęs vilnietis tapdavo agresyvus. 2017 m. birželio 10 d. savo sugyventinės bute Minties g. įkaitintu peiliu degino iš matymo pažįstamos moters kojas, liepos 29 d. kirvio kotu trenkė kitam vyrui į galvą. O 2017 m. rugsėjo 30 d. L. Karčiauskas sunkiai sužalojo savo tėvą Virginijų – sugyventinės namuose smogė jam peiliu į krūtinę.

L. Karčiauskui pateikti kaltinimai ir dėl neteisėto ginklo laikymo – kaip paaiškėjo, 2016 m. birželį vyras netikėtai rado dujinį pistoletą „Valtro Combat 85“, kurį ėmė nešiotis su savimi. Su šiuo neteisėtai laikomu ginklu L. Karčiauskas buvo sulaikytas liepos 1 d. Apkasų g., kai policija gavo pranešimą apie du neblaivius vyrus, viešumoje besirodančius su ginklu.

Šiuo metu už grotų laikomas L. Karčiauskas pripažįsta padaręs visus šiuos nusikaltimus, tačiau teigia, kad dėl alkoholio jo atmintis – prasta. „Nelabai prisimenu, gėrėme burnos skystį“, – sakė teisiamasis, panoręs duoti parodymus po to, kai bus apklausti nukentėjusieji.

Randai – visam gyvenimui

Apie patirtus išgyvenimus teisme trečiadienį papasakojo moteris, kurios kojas L. Karčiauskas degino įkaitintu peiliu. Nors nukentėjusioji gyvena šalia Vilniaus, moteris teigė bent iš matymo pažinojusi L. Karčiauską, kadangi pažįsta tiek jo tetą, tiek sugyventinę.

Pasak nukentėjusiosios, 2017 m. birželio 10 d. ji lankėsi pas Minties g. gyvenančią savo draugę, kai sutiko aukštu žemiau gyvenusį draugės kaimyną – L. Karčiauską. Pastarasis, jau apsvaigęs nuo alkoholio, ėmė temptis nukentėjusiąją į sugyventinės butą, priekaištaudamas, kad moteris jos neaplanko.

Anot nukentėjusiosios, įsitempęs ją į butą, L. Karčiauskas išėjo į virtuvę, o po kurio laiko grįžo su orkaitėje įkaitintu peiliu ir ėmė deginti jai kojas. „Pridėjęs prispaudė ir laikė geležtę prie kojos, liko visam gyvenimui septynios dėmės. Aštuoni randai man likę. Aš vaikščioti negalėjau normaliai“, – apie patirtus išgyvenimus pasakojo nukentėjusioji.

Pasak moters, pats L. Karčiauskas jai nesakė, kodėl taip elgiasi, tik liepė tylėti. „Taip nei iš šio, nei iš to. Buvo prigėręs. Jam sakyti – tai kaip su liftu kalbėti“, – teigė nukentėjusioji, anot kurios, tuo metu bute buvo ir L. Karčiausko sugyventinė, tačiau tylėjo kaip žemė, matyt, bijodama savo gyvenimo draugo.

Įkaitinta peilio geležte jai kojas nudeginęs L. Karčiauskas, pasak moters, atrakino buto duris ir liepė jai „čiuožti“. Iš pradžių nukentėjusioji nesikreipė nei į policiją, nei į medikus, tačiau po paros ant kojų pradėjo vertis žaizdos, todėl vilnietė išsikvietė greitąją pagalbą, o vėliau pasiskundė policijai. „Aš negalvojau, kad bus taip tragiškai su tomis kojomis“, – kodėl iškart nepranešė policijai apie patirtą smurtą, aiškino moteris.

Pats L. Karčiauskas ikiteisminio tyrimo metu turėjo pasiaiškinimą – teigė, kad nukentėjusioji kartu su juo ir sugyventine gerdavo burnos skalavimo skystį ir gąsdino, kad paims dokumentus, parduos butą, o sugyventinę išvarys į gatvę. Tačiau nukentėjusioji kategoriškai neigia tokią L. Karčiausko versiją ir teigia, kad niekada nėra pas teisiamąjį buvusi prieš nusikaltimą.

„Kalba tai, kas jam palanku“, – teigė moteris. Ji nori, jog L. Karčiauskas būtų nuteistas.

O kodėl nuo alkoholio apsvaigęs sūnus sunkiai sužalojo tėvą, kol kas lieka neaišku. „Neapsimoka“, – atsisakė prieš sūnų parodymus duoti V. Karčiauskas, pasinaudojęs teise neliudyti prieš šeimos narius.

www.alfa.lt

Tau taip pat gali patikti Daugiau iš autoriaus